Poštovane kolegice i kolege,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da Društvo fizičara u FBiH pod pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine organizuje Drugi susret fizičara Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem 19. i 20. oktobra 2020. godine u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (Bistrik 7, Sarajevo). Ovo okupljanje fizičara iz BiH i regiona te bosanskohercegovačke naučne dijaspore ima za cilj upoznavanje sa naučnim rezultatima kolega, razmjenu ideja i mogućnosti za saradnju. Tematika skupa pokriva sve oblasti fizike kao i srodne teme.

Plenarni predavači na skupu su:

  1. Prof. dr. Svjetlana Fajfer, Institut Jožef Stefan, Ljubljanja, Slovenija
    i Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (domaći član),
  2. Dr. Maja Mičetić, Institut Ruđer Bošković, Zagreb, Hrvatska
  3. Dr. Predrag Ranitović, Univerzitet u Beogradu, Beograd, Srbija

Biografije plenarnih predavača su na web stranici.

Zvanični jezici skupa su b/h/s i engleski.

Rok za registraciju za učešće je 1.7.2020. godine, a rok za slanje  sažetaka je 1.9.2020. godine. Sažetke treba urediti prema uputama dostupnim na web stranici skupa.

Također, cjeloviti radovi će biti objavljeni u časopisu Journal of Physics: Conference series koji je indeksiran u bazi Scopus. Upute za
pripremu radova su dostupne na https://publishingsupport.iopscience.iop.org/author-guidelines-for-conference-proceedings/. Rok za slanje cjelovitih radova je 20. 11. 2020. godine.

Ohrabrujemo studente I i II ciklusa studija fizike da se prijave za učešće na ovom skupu, gdje će osim prisustva predavanjima i upoznavanja sa mogućnostima uključivanja u naučno-istraživački rad, moći predstaviti rezultate svojih diplomskih/magistarskih radova na poster sesiji.

Kotizacija za učeće iznosi:
•    120 KM za učesnike koji žele objaviti cjeloviti rad u Journal of
Physics: Conference Series
•    50 KM za učesnike bez izlaganja ili sa izlaganjem koje će biti
objavljeno samo u knjizi sažetaka i
•    25 KM za studente prvog i drugog ciklusa studija.
Jedan učesnik može predstaviti jedan rad.

Ostale informacije možete pronaći na web stranici skupa
http://dfufbih.ba/phyconba2020/index.php/bs/.

Dodatna pitanja možete uputiti na e-mail Društva fizičara u FBiH  Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na zvanični e-mail skupa Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

000094012
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
23
161
684
23
7084
94012

2020-10-01 01:19