Izborno takmičenje za Evropsku olimpijadu iz fizike EuPhO (EuPhOBiH2020) će se održati 22. i 23. februara 2020. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.
Na osnovu rezultata izbornog takmičenja (teorijskog i eksperimentalnog) odabrat će se petočlana ekipa koja će pretstavljati Bosnu i Hercegovinu na četvrtoj Evropskoj olimpijadi iz fizike koja se ove godine održava u Rumuniji.

Izborno takmičenje, kao i sam EuPhO, sastoji iz teorijskog i eksperimentalnog dijela, koji će se raditi odvojeno, a po rasporedu prikazanom u tabeli ispod. Zadaci izbornog takmičenja su slični zadacima koji bi mogli doći na samom EuPhO-u, a dokument sa preporučenom literaturom za vježbu možete vidjeti u prilogu. Svi prijavljeni učenici prvog dana takmičenja takmičenja rade teorijski test, dok samo petnaest najboljih takmičara na teorijskom testu ima pravo da, drugi dan takmičenja, radi i eksperimentalni dio testa.

izb eupho2020 ras

Učenici koji nisu ostvarili pravo učešća, a ipak žele učestvovati na takmičenju trebaju uplatiti kotizaciju. Pravo besplatnog učešća ostvarilo je do (maksimalno) deset najboljih učenika sa prošlogodišnjih entitetskih takmičenja. Ti učenici su dobili pozivnicu putem e-mail-a.

Kotizacija se uplaćuje na sljedeći način :
Uplaćujete 50 KM na račun Društva fizičara u FBiH: 1610000023170013 (Raiffeisen bank) sa svrhom uplate: "Izborno za EuPhO, ime i prezime", radi pokrivanja troškova organizacije takmičenja.

Napominjemo da je krajnji rok za prijavu 16. 02. 2020! Naknadne prijave neće biti razmatrane. Nakon što izvršite uplatu (oni koji su dužni uplatiti) slikajte istu te pošaljite mail sa naslovom “Prijava na izborno za EuPhO” na e-mail adresu društva Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Time će vaša prijava na takmičenje biti potpuna. U slučaju otkazivanja učešća na izbornom takmičenje, refundiranje kotizacije neće biti moguće.


Ukoliko vam je potreban smještaj u Sarajevu tokom takmičenja možete se obratiti gospodinu Hasibu Gabeljiću, direktoru internata PU Dom učenika i studenata Globe Sarajevo. Internat se nalazi na Ilidži u ulici Francuske revolucije bb. Direktora internata možete kontaktirati na broj: +387 62 152 462 ili putem email-a: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem email-a: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .
Nadamo se da ćemo Vas vidjeti na samom takmičenju i sretno!

Uputstvo za pripreme za izborno takmičenje za EuPhO

000051291
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
182
174
1421
4431
4546
51291

2020-02-23 17:35