Dragi naši učenici,
drago nam je obavijestiti vas da ove godine imate po prvi put priliku učestvovati na Balkanijadi fizike, koja će se odrzati online 24. oktobra 2020. Izborno takmičenje za Balkanijadu će se održati u dvije runde, a prva runda za učenike iz Federacije BiH će se održati online već 5. septembra! Pravo prijave na online izborno takmičenje (i učešće na balkanijadi) imaju svi učenici rodjeni nakon 1.1.2003. (dakle, svi učenici 2003/04/05... godište), a koji su učenici bilo koje srednje škole u FBiH. Prvih 10 učenika sa Prve runde tj. online takmičenja će proći dalje na finalno izborno takmičenje.
Prijavu možete izvršiti ovdje.

Finalno izborno takmičenje će se održati uživo 13. septembra, a na njemu će se za 4 mjesta u ekipi za Balkanijadu takmičiti 10 učenika iz FBiH i 10 učenika iz RS.
Datum održavanja Balkanijade je 24. oktobar 2020. Takmičenje će se održati tako da će četvoro učenika koji budu u timu morati biti zajedno u učionici, sa vođama tima. Test će se raditi 4 sata i sve će biti pod video nadzorom. Zatim se testovi učenika skeniraju i šalju na pregledanje organizatorima takmičenja i čekaju se rezultati. Za učenike koji prođu dalje, naš tim predavača i koordinatora će marljivo raditi više od mjesec dana i spremati ih za takmičenje putem online platformi Zoom, Google Meet i sl. Kao i na samoj Balkanijadi, dužina trajanja testova na izbornim takmičenjima će biti 4 sata, a gradivo koje će biti obuvaćeno možete naći ovdje (u pitanju su mehanika bez mehanike fluida i termodinamike, te električna kola). Primjerak testa sa Balkanijade možete naći ovdje.

Svi učenici koji se prijave će dobiti detaljne upute o načinu i platformi održavanja online runde. Za bilo kakve dodatne informacije, uobičajeno, javite nam se ovdje ili na e-mail

Želimo vam svima mnogo sreće u pripremanju za predstojeća takmičenja!

000094010
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
21
161
682
21
7084
94010

2020-10-01 01:01