Od 18. do 21. januara održana je Druga zimska škola eksperimentalne fizike u organizaciji Društva fizičara i Odsjeka za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

Na Školi je učestvovalo 65 učenika iz Bihaća, Mostara, Zenice, Gračanice, Gradačca, Tuzle, Tešnja, Zavidovića, Kaknja, Živinica, Travnika, Bugojna, i mnogih drugih krajeva domovine.
Učenici su imali priliku da rade eksperimente iz različitih oblasti fizike - optike, mehanike, elektrodinamike, magnetizma, termodinamike, i dr.

Podjelom certifikata i posjetom Zemaljskom muzeju zatvorili smo Drugu zimsku školu eksperimentalne fizike.

U organizaciji škole učestvovali su doc. dr. Dino Habibović, asistenti Senad Isaković i Abdulah Jašarević, doc. dr. Amra Salčinović Fetić i doc. dr. Benjamin Fetić i uz pomoć demonstratora: Fatih Žgalj, Danis Bradarić, Naida Ustavdić, Majra Šišić, Belma Husković, Ajla Karić, Muhamed Sokolović i Amina Mević.

Zahvaljujemo se prodekanu prof. dr. Elvedinu Hasoviću i Adnanu Pripoljcu iz fondacije "Step by step" na pomoći u organizaciji škole. Zahvaljujemo se dr. Edmondu Offermannu na finansijskoj podršci koja nam je olakšala organizaciju ove škole.

Zahvaljujemo se na povjerenju i vidimo se na sljedećoj školi fizike.

000351089
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
178
192
1489
6650
8858
351089

2024-05-26 15:15