Mladi fizičari na 53. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja je održana u Japanu od 10. jula do 17. jula,  pokazali su visok nivo znanja iz fizike osvojivši dvije bronzane medalje i jednu pohvalu.

Dženan Midžić (Gimnazija Bihać, 4. razred) i Muhamed Numanović (Richmond Park International School Tuzla, 2. razred) osvojili su bronzane medalje, dok je Miodrag Ostojić (Tehnička škola "Mihajlo Pupin" Bijeljina, 3. razred) osvojio pohvalu.

Miodrag i Muhamed imat će priliku i sljedeće godine da se bore za ulazak u olimpijski tim koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na 8. Evropskoj olimpijadi iz fizike koja bi se trebala održati u Gruziji i na 54. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja će se održati u Isfahanu u Iranu.
 
Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli, a naročito našim sponzorima i donatorima koji su finansijski pomogli da pokrijemo troškove učešća našeg tima na Olimpijadi, a to su Vlada Tuzlanskog kantona, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Općina Novo Sarajevo i načelnik dr. Hasan Tanović, Vlada Unsko-sanskog kantona, BH Telecom dd, ZIKO doo Zavidovići, AB Petrol Kakanj, MojSan Kakanj, DSM Trade doo Kakanj, Tvornica cementa Kakanj, Općina Kakanj, Općina Centar Sarajevo, Grad Bijeljina, Grad Bihać, porodica Fetić iz Des Moinesa u SAD-u, profesori Gimnazije "Muhsin Rizvić" iz Kaknja, Menprom Tuzla, Građevinar doo Živinice, Auto top centar BH doo Ilijaš, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Pedagoški zavod Republike Srpske, EFTIM Tuzlić doo Zavidovići, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, Madi dd Tešanj, Ured premijerke Zeničko-dobojskog kantona, porodice Halilović i Dizdarević iz Zenice, gospodin Ahmet Mahić, gospodin Adnan Musović, i nekoliko donatora koji su izrazili želju da ostanu anonimni.
 
Kako je izledao naš put i boravak u Japanu možete pogledati na fotografijama ispod.
 
000362315
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
211
165
1724
3077
6825
362315

2024-07-15 20:45